Pařížská zmrzlina
Narazit v Paříži na dobrou zmrzlinu není až tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Vybrat si kvalitní smetanovou nebo ovocnou zmrzlinu s kouskami ovoce se tak může pro někoho stát až adrenalinovým maratonem. Bohužel v Paříži neplatí, že si zajdete do obchodu a koupíte si nanuk, obchodní řetězce totiž nabízejí pouze zmrzlinová rodinná balení ve velkém. Proto zbývá se poohlédnout v pařížských ulicích na místní nabídku a pokud budete mít štěstí, na ledovou pochoutku budete dlouho vzpomínat.
A které jsou ty nejlepší zmrzlinárny v Paříži? Jestli máte cestu kolem, určitě nevynechejte Berthillion poblíž Notre Dame na 31, rue Saint-Louis-en-l’Ile, dále italskou cukrárnu Pozzetto ve čtvrti Marais na 39, rue de Roi de Sicile nebo další italský sladký požitek v Amorino na 31, rue Vieille du Temple. Jednoznačně nejznamnější a nejlepší zmrzlinu dostanete v podniku Berthillion, kterou zná každý pařížský milovník zmrzlinových pochoutek. Na zmrzlinu si zde však zajděte s předstihem, protože skoro vždy budete muset počkat ve frontě. Nabídka zmrzlin je každý den čerstvě vyráběna, u zákazníků nejvíce vítězí ovocné sorbety, čokoládová nebo karamelová zmrzlina se slaným máslem. Italové jsou svými vynikajícími zmrzlinami pověstní, i v Paříži na dvě italské cukrárny narazíte a leží jen pár metrů od sebe – jsou to Amorino a Pozzetto. Zejména vyhlášená je pistáciová zmrzlina ze Sicílie v Pozzettu, kde vám nabídnou i právé italské espresso a italské zákusky. Aranžování zmrzlin do podoby květin se dočkáte v Amorinu, kde svoje chutě utiší i alergici na laktózu, protože k výrobě se používá rýžové mléko.